4-vuotias Bertta etsii uutta kotia

5.3.2021

Bertta
Bertta
Bertta
Bertta
Bertta
Bertta
Bertan vanhemmat Caru ja Chini
Bertan vanhemmat Caru ja Chini

Bertta etsii uutta kotia

4-vuotias steriloitu tiibetinmastiffinarttu Bertta (Rocky Grove's CC the Number of the Beast) etsii uutta kotia omistajan elämäntilanteen muuttumisen vuoksi. Bertta on ollut viimeiset noin 1,5 vuotta muutamassa eri hoitopaikassa ja muutti nyt helmikuun lopulla väliaikaisesti kasvattajansa luokse etsimään uutta, ihan omaa kotiaan. Bertta on asunut koko elämänsä pari vuotta vanhemman, rauhallisen tiibetinmastiffiuroksen kanssa.

Bertta on terveystutkittu luuston osalta (lonkat D/C, kyynärät 1/1, selkä LTV0 VA0 SP1, polvet 0/0). Bertan säkäkorkeus on noin 65 cm ja Bertta painaa reilu 42 kg.

Bertta tykkää puuhastella pihalla kaikenlaista, lähtee mielellään lenkille, leikkii tuttujen koirien kanssa ja rakastaa suurinpiirtein kaikkia ihmisiä ylitsevuotavan paljon (myös lapsia). Sisälläkin Bertta viihtyy, vaikka Bertta onkin ollut viimeiset noin 1,5 vuotta ulkokoirana. Bertta on sisäsiisti.  Yksinolot Bertta on tarhassa. Nyt kasvattajan luona Bertta on yleensä päivät pihalla ja otetaan yöksi sisälle. Hihnassa Bertta vetää nähdessään jotain mielenkiintoista, koska ei ole viime aikoina juurikaan lenkkeillyt saati käynyt ihmisten ilmoilla. Bertalle hankitaan kuonopanta harjoittelun tueksi. Bertta on motivoitavissa herkuilla ja ruokakin maistuu erinomaisesti. Bertta syö lihaa sekä nappulaa, ei ruokarajoitteita. Autossa Bertta on tottunut matkustamaan sekä häkissä että farmariauton takaosassa.

Bertan silmät vaativat hoitoa (silmäluomet kiertyvät sisäänpäin) ja ne leikataan maaliskuun toisella viikolla. Kun Bertan silmät ovat parantuneet, Bertta olisi valmis muuttamaan uuteen, ihan ikiomaan kotiinsa.

Bertta vaatii kunnon aidat, kuten tiibetinmastiffit yleensäkin. Edellisessä hoitopaikassaan Bertta ei hyväksynyt kissoja ja aluksi vieraassa ympäristössä muihinkin eläimiin on hyvä totutella aidan läpi ihan rauhassa, koska muutokset ovat aina stressaavia. Bertta ei ole juurikaan tottunut vieraisiin koiriin. Käymme Bertan kanssa tutustumassa lähellä asuviin eri-ikäisiin tiibetinmastiffiuroksiin. Vahtiviettiä Bertalta löytyy erityisesti pimeän tullen. Bertan tiedot löytyvät täältä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER18357/17&R=230 Bertta vanhempineen on tavattavissa kasvattajan luona Harjavallassa. Berttaa ei luovuteta uuten kotiin ilmaiseksi. Kuvia Bertasta löytyy täältä: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=1943776272531165&set=a.2893285017580281

 

yhteydenotot suoraan kasvattajalle; 

Sanna Rantalainen rantalainen.sanna@gmail.com, puh.0449315960