Kilpirauhastutkimus

Tutkimus on päättynyt! Kiitos kaikille osallistuneille.

Tiibetinmastiffien kilpirauhastutkimus

Suomen Tiibetinmastiffit ry on käynnistänyt vuonna 2016 kilpirauhastutkimuksen tiibetinmastiffeille. Tutkimukseen on budjetoitu rahaa noin 30-40 koiralle. ST ry maksaa Movet laboratorion osuuden tutkimuksista.

Tutkimukseen voivat osallistua ST ry:n jäsenten koirat, rajoitus kolme tiibetinmastiffia per omistaja.

T4+TSH-tutkimukset: Koiran tulee olla yli 3-vuotias, ei yläikärajaa.

TGA-tutkimus: Tarkoitettu 1-2- vuotiaille koirille.

Laboratorioanalyyttisten tieteiden opiskelija Oona Pesonen analysoi tulokset ja kirjoittaa niistä raportin, joka julkaistaan ST ry:n tiedotuskanavissa. Raportissa ei mainita omistajien eikä koirien nimiä.

Ohjeita osallistumiseen: Osallistumisen edellytyksenä on täytetty terveyskyselylomake. Jos et ole aiemmin täyttänyt sitä koirastasi, käy täyttämässä se ST ry:n sivuilla, joka löytyy osoitteesta: http://www.suomentiibetinmastiffit.fi/jalostus/terveyskysely/

Jos koirasi on jo aiemmin tutkittu kilpirauhasen osalta, toimita tulokset, tiedot tutkimuksista ja koiran tiedot osoitteeseen: jalostustoimikunta@suomentiibetinmastiffit.fi Näistä toivomme myös terveyskyselylomakkeen täyttämistä, jos sitä ei ole jo tehty.

Movetin ohjeet: Koiranomistajat voivat tilata näytteenpalautuslaatikon/laatikot Movetilta veloituksetta, siinä näytteet kulkevat laboratorioon postimaksutta. Tilauslomakkeelle pääsee tästä: http://www.movet.fi/tilaukset-ja-palaute/  Eläinlääkäriltä löytyy myös tarvittavat putket, jos et halua niitä tilata.

Näytteen mukana pitää laboratorioon tulla:

- koiralähete, jossa lähettäjän tietoihin täytetty yhdistyksen tiedot:

s-posti: jalostustoimikunta@suomentiibetinmastiffit.fi ja nimi Suomen tiibetinmastiffit ry.

- Maksajaksi tulee rastittaa lähettäjä eli Suomen Tiibetinmastiffit ry.

- Omistajan tiedot täytetään omistajan tiedot -kohtaan ja mikäli tähän täytetään omistajan sähköpostiosoite, lähetetään tulokset automaattisesti myös omistajalle.

- Eläimen tietoihin tulee täyttää eläimen virallinen nimi, syntymäaika, mikrosiru- ja rekisterinumerot jne.

- Lähetteen voit tulostaa täältä: http://www.movet.fi/wp-content/uploads/2016/04/koiralacc88hete05052017.pdf 

Koiran omistaja käy otattamassa näytteen eläinlääkärillä, joka antaa näytteen omistajalle, joka taas postittaa näytteen Movetin palautuslaatikossa, yhdessä täytetyn paperilähetteen kera. Omistajan ei tule maksaa näytteen laboratoriokustannuksia eläinlääkärissä, koska Movet laskuttaa ne ST ry:ltä jälkikäteen. Eläinlääkäri tietysti perii omat näytteenotto - ja käsittelykulut tms käynnin yhteydessä. Eläinlääkärin ei myöskään tarvitse tehdä lähetettä. Eläimen mikrosiru tulisi tarkistaa näytteenoton yhteydessä ja merkitä rasti ruutuun lähetteellä olevaan kohtaan "Tunnistusmerkintä tarkistettu" lisäksi eläinlääkäri laittaa leiman tai allekirjoituksen lähetteeseen niin homma on paketissa. HUOM! Jos eläinlääkäri tekee lähetteen ja laskuttaa tutkimukset omistajalta, Movet ei voi tällaisissa tapauksissa laskuttaa ST ry:tä tutkimuksista.