Elinikä ja kuolinsyyt

Kennelliitto edellyttää että rotujärjestö julkaisee osana Jalostuksen Tavoite Ohjelmaa (JTO) Koiranetistä saatavan tilaston rodun yleisimmistä kuolinsyistä ja -iästä, tai vastaavan tilaston rotuyhdistyksen keräämistä tiedoista sekä muita asiaa kuvaavia tilastoja, jos tällaisia on saatavilla.

Kuolinsyytilaston tiedot kerää Suomen Kennelliitto suoraan koirien omistajilta. Koiran omistajalla on aina oikeus ilmoittaa koiransa kuolinsyy. Kasvattajalla ei ole oikeutta kieltää koiran kuolinsyyn tai -iän julkaisua.

OMAKOIRAN KAUTTA KUOLINSYYN ILMOITTAMINEN KOIRANETTIIN

Suomen Kennelliiton ylläpitämässä Omakoirapalvelussa jäsenten on mahdollista ilmoittaa koiransa kuolemasta. Kirjautumalla sisään www.kennelliitto.fi etusivun Omakoira linkistä, valitsemalla "Koirat" ja klikkaamalla "Merkitse kuolleeksi"-painiketta, voit merkitä koirasi kuolinajan ja -syyn. Kuolinsyy päivittyy Kennelliiton koirarekisteriin ja Jalostustietojärjestelmään. Näiden perusteella voidaan tilastoida koirien kuolinsyitä ja eliniän pituutta.

Palveluun pääsevät kirjautumaan Kennelliiton jäsenet jäsennumerollaan. Jäsennumerosi löydät esim. Koiramme lehden takakannen osoitekentästä. Mikäli jotain omistamaasi koiraa ei näy koirat-listauksessa, on mahdollista että koiralle ei ole rekisteröity lainkaan omistajaa Kennelliiton järjestelmään. Tälläisessä tapauksessa riittää, että lähettää vapaamuotoisen omistajailmoituksen, josta näkyy koiran nimi ja rekisterinumero sekä omistajan nimi, yhteystiedot ja allekirjoitus.

Allekirjoitetun ilmoituksen voi skannata tai valokuvata ja lähettää sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen omakoira@kennelliito.fi.

Jos et ole Kennelliiton jäsen, ota yhteyttä osoitteeseen jalostustoimikunta@suomentiibetinmastiffit.fi ja muista kirjoittaa viestiin koiran virallinen nimi ja/tai rekisterinumero. Puhelimitse tavoitat jalostustoimikunnan sihteerin numerosta 044 2157515.