Ohjelma 24.-26.3.

Talvipäiville on mahdollisuus osallistua koko viikonlopuksi, tai halutessasi voit valita itseäsi kiinnostavat ohjelmanumerot ja osallistua vain niihin.

Huom! Aikataulu on alustava ja siihen saattaa tulla pieniä muutoksia, kun osallistujamäärä varmistuu.

Perjantai 24.3.

Klo 16 alkaenSaapuminen ja majoittuminen Kuralan Kartanotilalle
Klo 18 

Näyttelykoulutusta

Monipuoliset näyttelytreenit pitävät sisällään käsittelyä ja esiintymistä yksin ja häiriön alla. Kehitetään yhdessä näyttelyesittämisen taitoja käytännön harjoituksilla.

Koulutuksen vetäjänä Henry Ingraeus.

Lauantai 25.3.

Klo 8.30Aamupala
Klo 10

Luento: Luonnetesti, sen kulku ja tulosten tulkinta

Luennoitsijana Henry Ingraeus.

Luennolla käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Miksi veisin koirani luonnetestiin? 
  • Luonnetestin kulku ja mitä siellä tapahtuu. 
  • Mitä tarkoittaa palautuminen?
  • Miten arvioida luonnetestin pisteitä oman koiran kohdalla? Saatu pistemäärä ei välttämättä korreloi tulosta.
  • Lisenssimaksu.
Klo 12Lounas
Klo 13

Bernhardinkoirat

Rotumääritelmän tulkintatilaisuus klo 13-15

"Rotumääritelmän tulkinta" WUSBin laatiman uusimman aineiston mukaisesti (julkaistu keväällä 2022). Vetäjänä Taina Nygård.

Tiibetinmastiffit

Arkitottelevaisuuskoulutusta hallissa klo 13-16

Koulutus toteutetaan 2-3 koiran pienryhmissä. Koulutus kestää 30 minuuttia/ryhmä. Koulutuksessa käydään läpi arkielämän haasteita laumanvartijan näkökulmasta.

Kouluttajana Henry Ingraeus.

Klo 15Päivällinen (bernhardinkoirat)
Klo 16Päivällinen (tiibetinmastiffit)
Klo 16

Bernhardinkoirat

Jalostustarkastus

Kennelliiton virallinen ulkomuodon jalostustarkastus. Tarkastajana Taina Nygård. Rajoitettu osallistujamäärä: max. 5 koiraa.

Klo 17

Tiibetinmastiffit

Vuosikokous

Suomen Tiibetinmastiffit ry:n sääntömääräinen vuosikokous. 

Vuosikokouksen jälkeen vapaamuotoinen keskustelutilaisuus kaikille kiinnostuneille. Tarkempi sisältö varmistuu myöhemmin. Otamme myös aihe-ehdotuksia vastaan.

Klo 17.30

Bernhardinkoirat

Ulkomuototuomareiden näyttö- ja/tai arvostelukoe.

Klo 20Yhteistä illanviettoa / vapaamuotoista oleskelua

Sunnuntai 26.3.

Klo 8.30 Aamupala
Klo 10 alkaen

Tiffishow ja Open Show

Tiffishow tiibetinmastiffeille ja Open Show bernhardinkoirille. Se, kumpi rotu arvostellaan ensin, tarkentuu ilmoittautumisajan päätyttyä.

Noin 
klo 12

Lounas

Tarkempi ajankohta varmistuu, kun näyttelyiden koiramäärä selviää.


HUOM!

Näyttelykoulutus, tiibetinmastiffien koulutustilaisuus, bernhardinkoirien jalostustarkastus ja tuomarikollegio järjestetään Kuralan Kartanotilan Hilpi-hallissa. Hilpi-hallissa ei ole lämmitystä, joten varauduthan pukeutumalla lämpimästi. 

Luento, rotumääritelmän tulkintatilaisuus (bernhardinkoirat) sekä yleiskokous ja keskustelutilaisuus (tiibetinmastiffit) järjestetään päärakennuksessa. Päärakennukseen ei saa viedä koiria.

Hilpi-halli

Ensisijaisesti koirien harrastuskäyttöön suunniteltu Hilpi-halli sijaitsee Kuralan kartanotilan pihapiirin luoteislaidalla. Vanha konehalli on remontoitu koirakäyttöön lisäämällä valaistusta ja asentamalla hiekkatekonurmi. Varsinainen harjoittelupuoli on kylmää tilaa, mutta kuiva ja tuulelta suojassa. Kevätauringon alkaessa lämmittää voidaan hallin toisen sivun suuret liukuovet avata ja päästää näin päivä sisälle halliin. Hallin koko on 14 x 24 metriä. Sisääntulokulmassa on noin 3 x 1,5 metrin kokoinen betonilaatta, mikä kannattaa huomioida suunniteltaessa ratoja etukäteen.

Sekä koirien että ohjaajien käytössä on lämmin taukotila, jossa on myös wc ohjaajille sekä vesipiste, kahvinkeitin, vedenkeitin ja mikroaaltouuni. Taukotilassa voit pitää itseäsi ja koiraasi lämpimänä ja syödä vaikka eväitä. Taukotilassa on talviaikaan lämmintä noin +10 astetta.