Tiffishown säännöt

Tiffishow on epävirallinen koiranäyttely tiibetinmastiffeille.

Osallistumisoikeus

Osallistumisoikeus on rekisteröidyillä (Kennelliiton FI-, ER- ja EJ-rekisteri tai jonkin muun maan FCI:n hyväksymä rekisteri) 5 kk täyttäneillä tiibetinmastiffeilla. Näyttelyssä tarkastetaan purenta ja kivekset, mutta purentavirhe tai kivespuutos ei vaikuta arvosteluun. Näyttelyyn voi osallistua myös ne koirat, jotka eivät jostain syystä voi osallistua virallisiin näyttelyihin.

Kilpailuluokat

Jokainen väri (musta, sininen, golden ja black & tan) arvostellaan ”omana rotunaan” seuraavissa kilpailuluokissa:

Pennut 5 kk – alle 9 kk

Nuoriso 9- alle 24 kk

Aikuiset 2– alle 8 vuotta

Seniorit yli 8 vuotta

Lisäksi näyttelyssä on mahdollista esittää

Kasvattajaluokka, joka kostuu saman kasvattajan vähintään kolmesta kasvatista. Koirat voivat olla samasta pentueesta. Myös pentuluokan koirat voivat osallistua kasvattajaluokkaan. Kasvattajaluokka voi koostua kaikista väreistä.

Jälkeläisluokka, joka kostuu uroksen/nartun vähintään kolmesta jälkeläisestä. Koirat voivat olla samasta pentueesta. Myös pentuluokan koirat voivat osallistua jälkeläisluokkaan. Jälkeläisluokka voi koostua kaikista väreistä.

Arvostelu

Koirat arvostellaan luokittain, urokset ja nartut erikseen. Jokainen koira saa kirjallisen arvostelun. Tuomari sijoittaa jokaisesta luokasta neljä (4) parasta ja laittaa ne paremmuusjärjestykseen.

Pennut: Jokaisen värin paras uros ja paras narttu jatkavat Best In Show-pentu (BIS) kilpailuun. Best In Show-pentu kilpailussa koirat asetetaan paremmuusjärjestykseen (BIS 1-8).

Nuoriso, aikuiset ja seniorit: Jokaisen luokan voittaja jatkaa paras uros/paras narttu -kilpailuun (PU/PN). Paras uros/paras narttu -kilpailussa koirat asetetaan paremmuusjärjestykseen (PU/PN 1-3). Paras uros/paras -narttu -kilpailun voittajat jatkavat Best In Show -kilpailuun, jossa koirat sijoitetaan paremmuusjärjestykseen (BIS 1-8).

Lisäksi valitaan Best In Show -seniori: seniori luokan jokaisen värin paras uros ja narttu jatkavat Best In Show-seniori (BIS) kilpailuun. Best In Show-seniori kilpailussa koirat asetetaan paremmuusjärjestykseen (BIS 1-8).

Kasvattajaluokka: Neljä parasta kasvattajaa sijoitetaan paremmuusjärjestykseen (Best In Show 1–4 -kasvattaja)

Jälkeläisluokka: Neljä parasta jälkeläisluokkaa sijoitetaan paremmuusjärjestykseen (Best In Show 1–4 jälkeläisluokka).